top of page

Zonovergoten opening van Hennipgaarde


Zevenhuizen - Bij de hoofdingang aan het schelpenpad langs de Hennipsloot is maandag het nieuwe recreatiegebied Hennipgaarde officieel geopend. Het bestuurlijke feestje ging langs de spelende kinderen heen; die weten de weg naar het trekvlot, de glijbaan en waterpomp al weken te vinden.

Voor Rik van Woudenberg, die het onthullen van de boomstammen met de naam van het recreatiegebied kan noteren als zijn laatste handeling als wethouder en bestuurder van Recreatieschap Rottemeren, is de opening eigenlijk allang geweest. "Dat was wat mij betreft al in februari, toen hier volop werd geschaatst. En zes weken daarna werd er gezwommen. Het was toen zo druk, dat de aannemer het werk heeft stilgelegd. Hij durfde tussen al die kinderen niet met machines rond te rijden." De aantrekkingskracht van het gebied is niet alleen groot op kinderen, jeugd en ouders uit Zevenhuizen, maar ook op bezoekers van daarbuiten. "Vorige week waren hier kinderen van een bso in Rotterdam", vertelt Mariska Arron, een van de betrokkenen van het eerste uur. Met de Stichting Vrienden van de Hennipgaarde is zij de afgelopen jaren druk geweest met de inrichting van het gebied dat bovenal is bestemd voor de Zevenhuizenaren zelf. De verwachting én bedoeling is dat die komen lopen of fietsen; wat de aanloop van buitenaf zal betekenen voor de parkeermogelijkheden van de bewoners van de westelijke dorpsrand zal de toekomst moeten uitwijzen. Voorafgaand aan de opening werd aan die dorpsrand gevierd dat de toegang tot de Hennipgaarde vanuit het Hazeveld en de Wielewaal er weer toonbaar bij ligt. Het volgens Van Woudenberg wat 'gedateerde' parkje achter de huizen kreeg dankzij de ontwikkeling van het aangrenzende recreatiegebied ook een opfrisbeurt. Er is gesnoeid en nieuw groen aangeplant en het betonnen voetbalveldje heeft plaatsgemaakt voor een met verse houtsnippers ingestrooide nieuwe speeltuin voor de allerkleinsten. De toestellen zijn besteld, maar nog onderweg. Met het ophangen van een vogelhuisje voor mezen, verklaarde Van Woudenberg ook dit parkje maandag officieel voor geopend. "En dan te bedenken dat ze hier een crossbaan wilden maken", zegt een aanwonende, terwijl hij de Hennipgaarde in tuurt. "Ik ben met wat er nu ligt heel tevreden", antwoordt hij even later Van Woudenberg die ernaar vraagt en die in 2014 namens het recreatieschap tekende voor de onder veel bewoners omstreden aankoop van het stuk land. Dat de plannen voor evenementen in de polder niet zijn doorgegaan, doet de buurtbewoner deugd. En zeuren wil hij zeker niet, maar dat de wandelpaden in de gaarde wat smal zijn om met z'n tweeën naast elkaar te lopen, moet toch even gezegd.


RECENTE BERICHTEN
ARCHIEF
bottom of page