top of page

afgelast! MOLENTOCHT ROTTEMEREN

HELAAS GEEN MOLENTOCHT ROTTEMEREN IN 2021 WEGENS COVID-19 GEEN VERGUNNING

DIT HOUDT IN, GEEN CONTROLE VAN:

IJSDIKTE, WAKKEN EN AFZETTEN DAARVAN, OF CONTROLE OP AFSLIJTEN IJS DOOR BEMALING

NIET AANWEZIG:

EHBO, NOODHOSPITAAL, TOILETTEN, KOEK EN ZOPIE

 

Als het ijs op de Rottemeren dik genoeg is, dat wil zeggen minimaal 12 centimeter, organiseert de IJsclub Zevenhuizen samen met IJsclub Bleiswijk de Molentocht Rottemeren. Deze mag pas verreden worden na goedkeuring van de KNSB. De Molentocht Rottemeren is bekend in heel Nederland, en daar komen dan ook altijd veel enthousiastelingen op af. 

Het is voor toerrijders een mooie natuurijs schaatstocht vanaf 10 kilometer. De tocht bestaat uit rondes van 10 kilometer en de recreatieschaatsers kunnen zelf bepalen hoeveel ronden ze rijden.

De Molentocht gaat onder andere langs een molenviergang, een oude sluis en achter het Pekeiland om. Op diverse plaatsen vind je koek en zopie. Parkeerplaatsen zijn er voldoende.

U kunt voor de molentocht Rottemeren voor het startpunt in Zevenhuizen, online inschrijven of een kaartje ter plaatse kopen. Houdt onze nieuwspagina in de gaten voor meer informatie rondom de Molentocht.

START
-PLAATSEN

Zevenhuizen: eetcafé De Roerdomp.
Kaartje online en ter plaatse te koop

START- & SLUITINGSTIJDEN

09:30 - 16:00 uur 

17:00 uur sluiting

STEMPELEN VAN
DE KAARTEN

Stempelen van de kaarten tussen 9:30 – 16:30 uur

OPENBAAR VERVOER

Naar Zevenhuizen: per buslijn 175 halte Zuideinde en bus 177 halte Burgemeester Klinkhamerweg nog 20 minuten lopen (of indien mogelijk schaatsen) naar Eetcafe De Roerdomp, Tweemanspolder 12 te 2761 ED Zevenhuizen, telefoon IJsclub: 06-40285707 & 06-51070857

bottom of page