bevroren rottemeren

Zevenhuizensche IJsclub

Welkom op de  site van de Zevenhuizensche IJsclub of, zoals we tegenwoordig zeggen, de IJsclub Zevenhuizen.

Zoals je kunt zien is de site nog volop in ontwikkeling, maar we kunnen je in ieder geval op de hoogte houden van de situatie op de Rotte Meren zodat je weet hoe het met het ijs is en wanneer we kunnen gaan schaatsen.

De IJsclub Zevenhuizen is opgericht in 1880 onder de naam Zevenhuizensche IJsclub. De vereniging zorgt bij goed winterweer en voldoende ijsdikte voor een mooie geveegde ijsbaan op het minder diepe deel van de Rottemeren, bij Eetcafé De Roerdomp. Er wordt dan een 400 meter baan gemaakt, maar ook een ijshockeyveldje en een pierebaantje voor de kleintjes.

Overdag is de baan vrij toegankelijk, 's avonds wordt de baan gezellig verlicht, wordt er muziek gedraait en wordt er van alles georganiseerd, zoals wedsrtijdjes korte baan voor de jeugd. Er wordt dan een kleine bijdrage gevraagd, zodat we ook in volgende winters weer in staat zijn deze gezellige en maatschappelijk belangrijke activiteiten te organiseren. Voor leden van de IJsclub is de toegang gratis.

Meer informatie over de verlichte ijsbaan vind je onder de button hiernaast.

Molentocht Rotte Meren
Als het ijs op de Rottemeren dik genoeg is, dat wil zeggen minimaal 12 centimeter, organiseert de IJsclub Zevenhuizen samen met IJsclub Bleiswijk de Molentocht Rotte Meren. Voor wedstrijdrijders een marathon op natuurijs over 200 kilometer, op nationaal niveau, en voor toerrijders een mooie natuurijs schaatstocht vanaf 10 kilometer. De tocht bestaat namelijk uit rondes van 10 kilometer en de recreatieschaatsers bepalen zelf hoeveel rondjes er gereden worden. Kortom, voor schaatsen op de Rotte is de IJsclub Zevenhuizen je startpunt.

Meer informatie over de Molentocht Rottemeren vind je onder de button hiernaast.

Lid worden van de ijsclub
Je kunt natuurlijk lid worden van onze mooie vereniging. Een formulier om je aan te melden via de website komt er nog, maar voorlopig kun je een mailtje sturen aan Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. met je verzoek en persoonlijke gegevens, dan wordt er contact met je opgenomen. Klik hier voor alle ins en outs over het lidmaatschap.

Als de ijsbaan open is kun je ook ter plekke een lidmaatschap afsluiten, vraag er naar bij het 'stempelhokje' bij de entree.

Ook kun je alvast een inlogcode aanvragen via 'Inloggen voor leden'. Er is nu nog geen extra ledeninformatie, maar die zal in de loop van de tijd worden toegevoegd. Aan de hand van de ledenlijst zal je aangevraagde regsitratie voor de website dan actief blijven of worden gedeactiveerd.