SNERTWANDELTOCHT ROTTEMEREN

Kom ook het nieuwe jaar sportief inluiden en doe mee met de prachtige Snertwandeltocht Rottemeren! We  vieren 75 jaar bevrijding dit jaar, met militaire voertuigen uit WO II, veldkeukens, tentoonstellingen en optredens van de Band of Liberation en Paradise Bigband en nog veel meer. Hou onze pagina in de gaten op facebook, instagram of deze website.

Kies uit vijf afstanden van  7, 12, 17, 21 en 26 km.

Tijdens onze gezellige wandeling nemen wij u mee langs de Rottemeren, de molens en het natuurgebied Koornmolengat. Onderweg veel muziek, en er zijn leuke spellen waar u vrijblijvend aan mee kunt doen.

Zaterdag 4  januari 2020 staat de volgende tocht op de planning.

Onderaan de pagina zullen wij steeds het laatste nieuws over de activiteiten waaraan u -indien gewenst- aan deel kunt nemen.

INSCHRIJFGELD & KORTING

€ 5,50 per persoon inclusief medaille

€ 5,- inclusief medaille voor kinderen tussen de 4 en 13 jaar

Leden van de IJsclub, kWbn of vfonds  ontvangen  € 1,- korting

AFSTANDEN & STARTTIJDEN

7  kilometer tussen 09:00 – 13:00 uur
12 kilometer tussen 09:00 – 12:00 uur
17  kilometer tussen 09:00 – 11:00 uur

21 kilometer tussen 08:30 - 10:00 uur

26 kilometer tussen 08.30 - 10.00 uur

Het startbureau sluit om 17.00 uur

START-
& EINDPUNT

Willem-Alexander Baan

Nely Gambonplein 1

2761 ED Zevenhuizen

INSCHRIJVEN

Afgelopen jaar hebben we vele deelnemers mogen begroeten. Het was een prachtige bijna herfstachtige dag. De tocht was mooi, de paden uitstekend te bewandelen, de snert en andere versnaperingen onderweg heerlijk en de muziek en sfeer gezellig. Doet u aankomend jaar ook mee?

Schrijf je dan nu in onder de knop inschrijven!  Ter plekke bij het startbureau is ook mogelijk.

Wij zijn de eerste wandeltocht in Nederland waar online inschrijven mogelijk is via het systeem van de KWBN. Dit houdt in dat we op dit moment nog niet alle mogelijkheden aan kunnen bieden. De online inschrijving is mogelijk voor leden van de KWBN en niet leden. Voor de leden van de IJsclub is het inclusief korting nog niet mogelijk.

-omdat het een pilot betreft zijn er deze keer geen kosten betalingsverkeer-

Mocht het zo zijn dat het niet lukt om in te schrijven geef het dan a.u.b.. aan, wij nemen dan contact op met de KWBN. Ter plekke kunt u ook een kaartje kopen.

ACTIVITEITEN TIJDENS DE SNERTWANDELTOCHT

FOTOWEDSTRIJD

Stap 1.

Maak tijdens de Snertwandeltocht 2020 een leuke selfie of een mooie foto van de omgeving.

Stap 2.

Plaats de foto op de FB pagina: Zevenhuizensche IJsclub

Stap 3.

Op zaterdag 11  januari wordt de winnaar bekend gemaakt via de FB pagina.

Prijs: Gratis entree voor volgend jaar

75 JAAR BEVRIJVING

De 6e Snertwandeltocht staat in het teken van de bevrijding.

Op dit moment zijn er gesprekken met 't Gilde, Stichting Oud Zevenhuizen- Moerkapelle en 4/5 mei Zevenhuizen om de aftrap van dit bijzondere jaar bij de Snertwandeltocht te beginnen.

Er komen oude voertuigen een veldkeuken, re-enacters, zoals burgers uit die tijd en nog veel meer. Wij proberen er met elkaar een bijzondere editie van te maken

KINDERSPELEN & LOTERIJ

Voor de kinderen is er op de 7 km van alles te doen. Zij krijgen een wandelboekje met daarin leuke opdrachten en wandelliedjes.

Bij de molen van Ottevanger kunnen allerlei spelletjes worden gedaan, kan worden gegrabbeld en kunnen ze worden geschminkt.

Vlak bij de molens kunnen de kinderen zich in een legertent ook verkleden.

Aan het einde ontvangen ze een wandeldiploma.

Iedere deelnemer aan de wandeltocht maakt kans op een van de mooie prijzen.

RONDWANDELINGEN NATUURGEBIED KOORNMOLENGAT

Rondwandelingen in het natuurgebied Koornmolengat worden elk half uur verzorgd tussen 9.30 en 13.00 door Rotta.

U bent (zonder hond) van harte welkom. Dit natuurreservaat is het laatste stukje moerasveen in de Tweemanspolder. Het is slechts gedeeltelijk ontveend en is ook niet drooggelegd. Wilgen, elzen en essen, afgewisseld door onder andere berken, lijsterbes en hop omzomen de sloten en vennen in dit broekbos. Er zijn vele soorten watervogels, waaronder een kolonie aalscholvers en het is een belangrijke rustplaats voor verschillende soorten reigers. De flora in het gebied is zeer divers en het is een paradijs voor insecten, muizen en marterachtigen. Rotta voert het natuurbeheer uit in het Koornmolengat.

Muziek tijdens de Snertwandeltocht Rottemeren

PARKEREN & BEREIKBAARHEID
VANAF A12 (DEN HAAG-GOUDA)

De Willem-Alexander Baan is gemakkelijk bereikbaar per auto.

Afslag 9 Zevenhuizen, N219 volgen richting Zevenhuizen. Na ongeveer 3 km bij de rotonde linksaf, en ga de nieuwe Koningsbrug over richting recreatiegebied Rottemeren. Steek aan de voet van de brug het Zuideinde over en ga rechtdoor de Van Oudheusdenweg op. Na ruim 2 km rechtsaf naar de Slingerweg. Dit is de toegangsweg tot de parkeerplaatsen.

VANAF A20 (GOUDA-ROTTERDAM)

De Willem-Alexander Baan is gemakkelijk bereikbaar per auto.

Na ongeveer 3 km bij de 3e  rotonde linksaf, en ga de nieuwe Koningsbrug over richting recreatiegebied Rottemeren.

PARKEREN

Het parkeren is gratis behalve op P3. Dit is een terrein van Staatsbosbeheer dat wij mogen gebruiken. Staatsbosbeheer rekent € 1,- per parkeerplaats. Vriendelijk verzoeken wij u dit te betalen bij het startbureau.

U kunt de bordjes volgen ijsclub Zevenhuizen.

Onderweg zijn er diverse fotopunten.

Deze worden duidelijk aangegeven met een bordje. Mocht het zo zijn dat u het niet op prijs stelt op de foto te gaan of niet dat deze gepubliceerd dan verzoeken wij u ruim om dit fotopunt heen te lopen.

ONZE SPONSOREN
Logo-Bowen-Body-Work (1).png
download.jpeg
PAUL&PAUL-logo FC.-geen achtergrond (1).
coatitlogo_uitgelicht.png
Logo Haij Wende (1).jpg