bevroren rottemeren

Molentocht Rotte Meren

Gezinstocht, rondes van 10 km, tot max 200km.

Als de ijsdikte begint toe te nemen, neemt ook de ijstochtenkoorts weer toe. De Molentocht Rotte Meren' is bekend in heel Nederland, en daar komen dan ook altijd veel wedstrijd- en vrijetijdsrijders op af.

Algemene informatie startplaatsen

Deze prachtige tocht op de Rotte-Meren gaat onder andere langs een molenviergang, een oude sluis en achter het Pekeiland om. Op diverse plaatsen zijn koek en zopietenten. Parkeerplaatsen zijn er voldoende.

Stempelen van de kaarten tussen 9.30 – 16.30 uur.

Sluiting tocht 17.00 uur

Openbaar vervoer

Naar Zevenhuizen: per buslijn 175 halte Zuideinde en bus 177 halte Burgemeester Klinkhamerweg nog 20 minuten lopen (of indien mogelijk schaatsen) naar Eetcafe De Roerdomp, Tweemanspolder 12 te 2761 ED Zevenhuizen, telefoon: 06-40285707

Naar Bleiswijk, per buslijn 171 en 173 halte J.v.d.Heydenstraat. Vervolgens 10 minuten lopen naar clubhuis 'de Sneeuwbal' , Lange Vaart 17 a in 2665 KT Bleiswijk, telefoon: 010-5215605

Startijden

Startplaatsen

Zevenhuizen: eetcafé De Roerdomp
Bleiswijk: clubhuis De Sneeuwbal a/d Langevaart

Marathon Rotte Meren

In de strenge winter van 1979 begon in het Zuidhollandse Zevenhuizen een mooie traditie. Vier dagen na de 200 kilometermarathon op het Veluwemeer, werd op de Rottemeren een wedstrijd over 200 kilometer georganiseerd. Initiatiefnemer was Klaas Verwey, een hartstochtelijk schaatsliefhebber uit het dorp, die al jaren actief was als sponsor van tal van rijders als sprinter Jan Bazen, Ria Visser en marathonrijders als Rien de Roon en Jan van Capelle. Toen in 1979 voor het eerst sinds zestien jaar weer wedstrijden over 200 kilometer konden worden gereden, vond Verwey de ijsclub Zevenhuizen bereid om ook op de uitgestrekte Rottemeren zo'n wedstrijd te organiseren.

Alle toppers stonden aan de start en Dries van Wijhe uit Oldebroek won net als vier dagen eerder op het Veluwemeer. Dit keer na een verbeten strijd met Jos Niesten uit Heemskerk, die de wedstrijd in 1982 en 1985 zou winnen en in 1986 nog eens als tweede zou eindigen achter Elfstedenwinnaar Evert van Benthem.

In 1997 koos de organisatie voor een wedstrijd over 120 kilometer, waarin Hans Pieterse uit Diemen de sterkste was. Hij won dat jaar ook de Unox Klassieker Cup. Met vijf organisaties over 200 kilometer is de Rottemerentocht in ons land de meest gereden wedstrijd over deze afstand na de Elfstedentocht.